Menu
Spaghetti van asperge met een romige hamsaus
Ingrediënten
- 4 plak rauwe ham
- 1 bundel asperges
- 100 gr achterham in reepjes
- 250 ml slagroom
- 1 ltr melk
- 50 gr padano geraspt of parmezaan vlokken.
Bereiden
Bak de plakken rauwe ham in een tefal pan op hoog vuur lekker bruin en knapperig, laat uitlekken op keuken papier
Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges af en schil ze dun rond om.
Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf plakjes van de asperges.
Breng de reepjes achterham aan de kook in de slagroom en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes doorkoken. breng op smaak met peper en zout. Pureer met staafmixer tot een romige saus.
Breng de melk aan de kook met zout en peper naar smaak en kook de aspoergesliertjes in 5-7 minuten beet gaar. Giet ze af en server ze met een flinke schep van de romige saus. Leg de plak gebakken ham er boven op en bestrooi met geraspte kaas ( Pardano of lekkerder vlokken parmesan).
Materialen
staafmixer