Fetaflapjes

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-02-2008 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 vellen bladerdaag
  • 200 gram fetakaas (blok)
  • 20 groene olijven zonder pit
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1 eetl sesamzaad

Bereiden

Laat het bladerdeeg op het aanrecht ontdooien. Verkruimel de fetakaas, snij de olijven in ringetjes en de ui in kleine blokjes. Meng de feta, olijven en ui. Leg ongeveer 1 eetlepel op ieder vel bladerdeeg, en vouw deze dicht tot een rechthoek. Druk de randen dicht met een vork. Bestrijk 4 flapjes met eigeel en bestrooi ze vervolgens met sesamzaad. Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C Lekker met tomatenrijst en (griekse) salade. De overige 6 flapjes kunnen - zonder eigeel en sesamzaad - in de vriezer voor een volgende keer

Materialen

bakplaat bekleed met bakpapier

Bronvermelding