Kruidenboter met sjalot

Anders, Buffet, 8 personen, Anders.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 03-09-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 250 g roomboter
  • 40 g peterselie
  • 35 g kervel
  • 15 g basilicum
  • 20 g bladselderie
  • 1/2 citroen, sap van
  • 1 tl grove mosterd
  • zout en peper

Bereiden

Hak de kruiden heel fijn, roer de boter zacht. Pel de sjalotten en snipper ze ragfijn. Vermeng de boter met de mosterd, het sap en breng op smaak met zout en peper. Roer er dan de kruiden en sjalot door. Klaar! Maak dit liefst een dag van tevoren en zet het afgedekt op een koele plaats (niet in de koelkast!) om de smaken goed te laten inwerken. Variant: geen kervel? Dan dragon (als dat gedroogd is, minstens de helft minder gebruiken!), proeven maar!

Materialen

Heel scherp mes!

Bronvermelding