Arroz con leche

Anders, Nagerecht, 4 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 04-11-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr rijst
  • 2 eierdooiers
  • 3 a 4 dl melk
  • 30 gr suiker
  • kaneel
  • zout

Bereiden

Breng een pan met ruim water aan de kook. Was de rijst en doe deze in het kokende water. Voeg wat zout toe. Kook de rijst, totdat de korrels zacht zijn. Klop de eierdooiers los met de suiker en voeg 3 dl melk toe. Laat de rijst op een zeef uitlekken, doe ze terug in de pan. Giet er dan het melkmengsel op en voeg, zo nodig nog 1 dl of meer melk toe, wanneer de rijst niet door deze hoeveelheid melk bedekt zou worden. Laat alles daarna nog ongeveer 1 uur heel zachtjes koken tot het een romige massa is geworden. Giet de rijstvla in een diepe schaal. Garneer de bovenkant met kaneel.

Bronvermelding