Gegratineerde kipfilets

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 20-08-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 enkele kipfilets
  • zout
  • peper
  • 30 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml kippebouillon (tablet)
  • 3 el fijngehakte kruiden (peterselie, kervel, bieslook)
  • 50 gram geraspte belegen kaas

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 graden. Filets met zout en peper bestrooien en naast elkaar in ovenschaal leggen. Boter smelten, bloem erdoor roeren en zo'n 3 min. zachtjes bakken. Slagroom en bouillon erbij schenken en al roerende aan de kook brengen. Saus zo'n 10 min. zachtjes laten koken. Kruiden erdoor roeren en met zout en peper op smaak brengen. Saus over de kipfilets schenken en de kaas erover strooien. Kip in 30 min in de oven bakken.

Materialen

ovenschaal, ingevet

Bronvermelding