Koolhydraatarme Monchoutaart . 12 gram koolhydraten per punt

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Wachten: 120 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 16-01-2015 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 20 ml. Koolhydraatarme siroop.
  • 50 gr. Roomboter
  • 125 gr. Speculaasbrok of bastognekoek
  • 200 ml. Slagroom
  • 100 gr. Monchou
  • 3 eetl. AH zoetstof
  • 20 ,ml. Bessensap
  • 2 eiwitten
  • 5 blaadjes gelatine.

Bereiden

Week de gelatine in koud water. Vermaal het speculaas en roer door de bijna gesmolten boter. Beetje zout toevoegen. Goed in de vorm drukken en in de koelkast wegzetten. Sla de eiwitten stijf. Sla de slagroom met de zoetstof stijf. Roer de monchou zacht er door heen. Verwarm 2 blaadjes gelatine in 2 eetlepels water en los op. Meng de. slagroom, met de gelatine,monchou en de geslagen eiwitten en giet voorzichtig over de bodem en zet weer terug in de koelkast. Los 3 blaadjes gelatine op in een pannetje met een paar eetlepels water met de siroop en bessensap en laat al roerend afkoelen. Verdeel de topping over het monchou mengsel en laat een nachtje in de koelkast staan. Meer als laatste evt een ultradun laagje bessenjam er overheen. mmmmm.....van Margriet.

Materialen

Springvorm, ca 20 cm. 8 punten Dit recept bevat 12 gram koolhydraten per punt. Alle producten zijn verkrijgbaar bij AH, behalve de siroop, die is van C1000.

Bronvermelding