Erwtensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 01-01-2015 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram spliterwten
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 1/4 knolselderij
  • 3 takjes selderij
  • 1 blaadje laurier
  • 2 liter water
  • 500 gram speklappen
  • 1 rookworst
  • peper naar smaak

Bereiden

doe het water in een soeppan en voeg de spliterwten, speklappen en laurier toe. Breng dit aan de kook en laat het ca. 60 minuten zachtjes koken. Snij de prei, ui, winterpeen, knolselderij en selderij. Haal het spek uit de pan en snij in stukken. Voeg de groenten en spek aan de soep toe en kook nog een ca. 30 minuten. Breng op smaak met peper en voeg de rookworst in plakjes toe.

Bronvermelding