Menu
Biscotti - italiaanse amandel koekjes
Ingrediënten
- 380 gram bloem
- 160 gram basterdsuiker wit
- 3 eieren
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl vanille-extract
- 150 gram witte amandelen
Bereiden
Voor 20 koekjes
Verwarm de oven voor op 180 graden celcius en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Zeef de bloem in een grote kom of keukenmachine, doe de suiker, de eieren, het bakpoeder, het vanille-extract en een snufje zout erbij en meng alles tot een soepel deeg. Leg het op een met bloem bestoven werkvlak en kneed de amandelen erdoor.
Verdeel het deeg in twee porties en rol elke portie uit tot een lengte van circa 20 cm. Leg de plakken deeg op de bakplaten en druk ze wat aan. Bak ze in circa 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal de plakken uit de oven en laat ze iets afkoelen. Zet de oven ondertussen op 170 graden celcius.
Snijd elke plak in 1 cm dikke schuine plakjes, leg ze terug op de bakplaat en bak ze nog eens 15 minuten tot ze bruin kleuren en droog aanvoelen.
Bewaar ze in een goed afgesloten trommel.
Materialen
oven met twee bakplaten met bapapier, zeef, kom/keukenmachine