Broccoli-gehaktgratin

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 21-08-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr broccoli
  • zout
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 dl gezeefde tomaten (pakje)
  • 2 zakjes (a 450 gr) voorgekookte aardappelschijfjes
  • 100 gr geraspte kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes in stukjes. Kook ze 4 minuten in water met zout en giet ze af. Pel de uien en knoflook en snipper deze. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Fruit hierin de ui en knoflook, voeg het gehakt toe en bak dit rul met de kerriepoeder. Schep de gezeefde tomaten erdoor. Verdeel de broccoli over de bodem van een ovenschaal. Leg daarop een laag gehakt en daarop schijfjes aardappel. Verdeel daarover de kaas. Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven. Dek het af met alufolie als de kaas te snel te donker wordt. Variatie: vervang de gezeefde tomaten door pastasaus Neem eens een bosui in plaats van een ui

Bronvermelding