Menu
Andijviestampot met ananas, spekjes en kipfiletblokjes mmm
Ingrediënten
- 1250 gr kruimige aardappels (geschild en in gelijke delen)
- 500 gr andijvie (reepjes)
- 300 gr kipfiletblokjes
- 250 gr magere spekreepjes
- 1 blikje ananasblokjes (230 gr) uitgelekt
- 250 ml bouillon van tablet
- 1,5 el kerriepoeder
- 1 1 zout en peper (molen)
Bereiden
Kook de aardappels in 20 min. gaar met wat zout en giet ze af.
Bak intussen de spekreepjes in de koekepan zonder vet in 10 min. lekker uit.
Schep de spekjes uit de pan en laat het vet in de pan.
Bak de kipfilet met de kerrie al omscheppend in het bakvet bruin en gaar.
Roer de spekjes erdoor en houd warm.
Stamp de aardappelen en de hete bouillon tot een grove puree. Schep in gedeelten de andijvie erdoor.
Verwarm al omscheppend op laag vuur tot de andijvie begint te slinken.
Roer de ananasblokjes er door samen met de kip blokjes en de spekreepjes.
Breng op smaak met peper.
Zelf vind ik het lekker om er gebakken uien apart bij te serveren.
Lekker met augurk, Amsterdamse uitjes, piccalilly en een rookworst.
Materialen
Grote pan en een koekepan