Vogezen-forel

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Frans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 21-08-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 (regenboog- of zalm-)forellen
  • 2 bosjes peterselie
  • 3 tenen knoflook
  • bloem
  • zout
  • peper
  • 1/2 snee witbrood
  • 25 gram boter of margarine
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 kop wilde rijst
  • 2 vleestomaten
  • 2 eetl geraspte emmenthaler

Bereiden

Kook de rijst gaar. Meng de rijst met de geraspte kaas en wat peterselie. Snij een kapje van de tomaten, hol ze uit en vul ze met het rijstmengsel. Zet ze in een warme (150 graden) oven. Maal de peterselie, de knoflook, het brood en wat zout en peper fijn in een keukenmachine. Dep de forellen droog, bestrooi ze met zout en peper en haal ze door de bloem. Vul de buikholten met het peterselie-mengsel. Laat de boter met de olie heet worden. Bak de forel ca. 7 minuten per kant, controleer of de binnenkant ook goed gaar is. Serveer de forel met de gevulde tomaat.

Materialen

keukenmachine

Bronvermelding