Crème brûlée

Anders, Nagerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 60 minuten,

Laatst aangepast: 23-01-2015 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 st vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 5 eidooiers
  • 75 gr suiker
  • 250 ml room
  • 1 st limoen
  • 4 el rietsuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 125ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en breng de melk met vanillemerg en het stokje aan de kook. Laat de vanille circa 10 min. trekken. Klop de eidooiers met de suiker schuimig. Voed de warme vanillemelk toe en roer goed door. Verwijder het vanillestokje en voeg de room en wat limoensap naar smaak toe. Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes. Zet de schaaltjes circa 1 uur in de voorverwarmde oven tot de crème gaar is en laat in de koelkast afkoelen. Bestrooi de crème voor het serveren met een dun laagje rietsuiker en karamelliseer met een gasbrander.

Materialen

4 eenpersoonsovenschaaltje gasbrander

Bronvermelding