Käseschnitte met uien

Brood/sandwiches, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 05-10-2017 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 2 grote uien, in ringen
  • 1 thl tijm
  • 1 grote ciabatta, in dikke sneetjes
  • zwarte peper
  • 300 g Gruyere of Appenzeller kaas, geraspt
  • 150 ml droge witte wijn
  • kleine augurkjes

Bereiden

Zie boven !!

Materialen

Verwarm de oven voor op 200 gr. Verhit de helft vd boter en fruit hierin de uien met de tijm al omscheppend tot ze glazig en zacht zijn, een minuut of 6. Vet een lage ovenschaal in met de rest vd boter. Leg de sneetjes brood dicht tegen elkaar in de schaal. Verdeel de uienringen erover en maal royaal peper erboven. Bestrooi met de geraspte kaas. Sprenkel de wijn erover. Zet de schaal in de oven en laat de kaas in ong. 25 min. mooi smelten. Serveer direct met de augurkjes.

Bronvermelding