Bimiquiche

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 04-02-2015 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • sjalot of ui
  • 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie
  • deeg voor hartige taart
  • 2 eieren
  • 250 ml kookroom
  • 100 gr geraspte kaas
  • 200 gr bimi
  • 3 el amandelschaafsel of pijnboompitjes

Bereiden

Snijd de sjalotten/uien in lengte in parten. Ansjovis uitlekken en vang de olie op. Snijd de ansjovis in stukjes. Verhit de opgevangen olie in een koekenpan en fruit de sjalotten/ui en ansjovis 8 minuten op laag vuur. Neem de pan van het vuur en maak het ansjovismengsel op smaak met peper. Bekleed ondertussen de quichevorm met het deeg. Rasp de schil van de limoen en pers 1 helft uit. Meng de limoenrasp en 2 el sap met de eieren en room. Meng de kaas er door. Verdeel het sjalot-ansjovis mengsel over de bodem van de quichevorm en leg de bimi erop. Schenk het room-kaasmengsel erover. Bestrooi met het amandelschaafsel of pijnboompitjes en bak ca. 35 minuten in het midden van de oven op 200 °C goudbruin en gaar. Serveer de quiche warm, lauw of koud.

Materialen

quichevorm

Bronvermelding