Menu
'(Hapje) Kaaskoekjes' Op basis van roomkaas, een verrassend ingrediënt
Ingrediënten
- roomkaas
Bereiden
100 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram roomkaas
20 gram roomboter
100 gram gerapte kaas
1 geklopt ei
kruiden en zaden, zoals sesamzaad, maanzaad, paprikapoeder, mosterd en dergelijke.
Bereiding
Werk de roomboter en roomkaas door het meel heen. Kneed de kaas door het deeg en zorg dat het goed verdeeld is. Voeg eventueel kruiden toe, zoals paprika of mosterd. Rol het deeg uit tot een halve centimeter. En steek koekjes uit. Leg de kaaskoekjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de koekjes met het eimengsel. Besprenkel de kaaskoekjes met de sesamzaadjes. Zet de kaaskoekjes 12 a 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.
Tip:
Je kan het deeg al een dag van te voren maken en pas in de oven doen als je het nodig hebt.