Erwtensoep (glutenvrij)

Soepen, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 30-12-2021 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram spliterwten
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 4 stuks runderbouillonblokjes (glutenvrij)
  • 1 stuks knolselderij
  • 3 stuks laurierblaadjes
  • 1 bosje selderij
  • 500 gram erwtensoepgroente
  • 1 stuks rookworst
  • 2 liter water

Bereiden

- was de spliterwten - breng water, laurierblaadjes, bouillonblokjes en spek in stukjes aan de kook. Kook 45 minuten. - snijd intussen knolselderij in blokjes en voeg zsm toe Voeg na 45 minuten de soepgroenten en selderij toe. Kook nog 25 minuten. Kijk en proef of het voldoende gaar is. Voeg de rookworst in plakjes toe en dien op.

Bronvermelding