Menu
Enpanada's
Ingrediënten
- 450 gram bloem
- 15 gram bakpoeder
- zout
- 1 eidooier
- 1 heel ei, geklutst
- 3,75 dl warme melk
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 4 uien, fijngehakt
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel oregano
- 500 gram rundergehakt
- 3 hardgekookte eieren, in plakjes
- 20 olijven
- 40 rozijnen
Bereiden
Voor het deeg:
Mix het meel met het bakpoeder en zout.Voeg eigeel, ei en melk toe en kneed het tot een stevig deeg.Verdeel het deeg in 20 bolletjes en vorm er platte rondjes van die je later kunt vullen.
Voor de vulling:
Bak de uien glazig, in de olie, met het paprikapoeder.Voeg de andere kruiden en wat zout toe.Bak vervolgens het gehakt mee.Plaats een lepel vol van de vleesvulling, in het midden van elk deegrondje.Leg op de vullingen een plakje ei, wat rozijnen en een olijf.Vouw de empanada dicht, zodat er een halve maanvorm onstaat.Plak de randjes vast met een beetje melk.Bak ze in de oven, op 200 graden, tot ze lichtbruin zijn.