Menu
Coq-au-vin met paddenstoelen en pruimen
Ingrediënten
- 4 kippenbouten of 8 drumsticks
- 3 el. olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 100 gr. magere spekblokjes
- 2 el. bloem
- 500 ml. rode wijn
- 500 ml. kippenbouillon
- 4 takjes tijm
- 6 stengels bleekselderij
- 250 gr. wortels
- 150 gr. gedroogde pruimen zonder pit
- 250 gr. champignons
- peper en zout
Bereiden
Pel de knoflook en hak deze fijn.
Pel de ui en snipper deze.
Maak de bleekslederij schoon en snijd in stukken van 3 cm.
Maak de wortels schoon en snijd in stukken.
Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de kippenbouten rondom bruin. Schep ze uit de pan.
Bak hierna het spek, knoflook en de ui circa 5 minuten.
Voeg de kip toe en bestrooi met de bloem. Giet er de wijn en bouillon bij en schep er de bleekselderij, wortels en tijm bij. Laat op een lage stand 45 minuten stoven.
Veeg de champignons schoon en snijd zo nodig in grove stukken.
Voeg de pruimen en de champignons toe en stoof nog 15 minuten.
Materialen
braadpan