Menu
Mon chou taart
Ingrediënten
- 200 gram mon chou
- 3,75 dl slagroom
- 1 zakje vanille suiker
- 80 gram witte basterdsuiker
- 1,5 pak koffiekoekjes
- 2 forse eethepels rode jam
- 50 gram gesmolte boter
- 1 blik vlaaivulling (of vers fruit)
Bereiden
Maak eerst de bodem.
Maal de koekjes fijn en doe de gesmolten boter en 2 eetlepels jam erbij.
Druk dit mengsel in een springvorm stevig aan met de achterkant van een grote lepel.
Maak vervolgens het romige mon chou mengsel. Roer de mon chou met alle suiker los.
Klop in een andere kom de slagroom stijf (bij warm weer eventueel een zakje klopvast toevoegen). Meng de mon chou en de slagroom heel voorzichtig tot een homogene massa.
Doe dit mengsel op de koekbodem en strijk het geheel glad.
Laat de taart tenminste één nacht in de koelkast staan.
Vlak voor gebruik springvorm losmaken, vlaaivulling of fruit erover verdelen.
Materialen
springvorm 28 cm met bakpapier op de bodem