Menu
Saucepan brownies
Ingrediënten
- 160 gram boter
- 60 gram melk chocolade
- 120 gram purechocolade
- 160 gram lichtdruine basterdsuiker
- 140 gram kristalsuiker
- 2 theelepels vanille essence
- 170 gram gezeefde bloem
- 2 theelepels zout
- 1 dessertlepel bakpoeder
- 4 eieren
- 50 gram gehakte noten
Bereiden
Verwarm de oven op 180 graden en vet een ovenschotel van 23 x 33 cm in.
Hak de noten grof
Laat in een middelgrote (steel)pan op een heel laag vuur en onder af en toe roeren de boter en de chocola smelten. Neem dan de pan van het vuur en roer de beide soorten suiker en de vanille-essence (ik gebruik vanille-suiker) door de inhoud
Voeg wanneer die ingrediënten zijn opgenomen de bloem, het zout en het bakpoeder toe en roer die er met een krachtige beweging door tot alles goed gemengd is. Voeg nu één voor één de eieren toe en meng goed na elke toevoeging.
Roer er als u die wilt gebruiken tot slot de noten van uw keuze er door.
Doe het mengsel in de ingevette ovenschaal (of gebruik bakpier) en zet die ongeveer 30 minuten in de oven. De brownies zijn gaar wanneer een in het midden gestoken vleespen er droog en schoon uitkomt.
Brownies helemaal laten afkoelen en snijd ze in vierkanten.
Materialen
ovenschotel 23X33 cm