'Dronken' Mezze

Anders, Hoofdgerecht, 8 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 03-03-2015 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kg varkensschouder, zonder bot in blokjes 2-3 cm
  • bloem
  • peterselie, flinke hand
  • 1 grote ui
  • 2 paprika's
  • 1 eetlepel boter
  • 1 scheutje olie
  • 3-4 teen knoflook
  • 1 theelepel piment
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 fles rode wijn
  • 1 blik tomaten, of 6-7 verse tomaten

Bereiden

Wentel vlees in bloem. Fruit ui en paprika in boter/olie. Vooeg eerst knoflook, dan vlees toe. 10 minuten roeren Dan piment, oregano toevoegen en na 1 minuut ook de tomatenpuree, wijn + tomaten. Aan de kook brngen, laurier en peterselie toevoegen en 45 min. laten prutteln. af en toe roeren. Serveer met brood en wijn.

Bronvermelding