Menu
'Dronken' Mezze
Ingrediënten
- 2 laurierblaadjes
- 1 kg varkensschouder, zonder bot in blokjes 2-3 cm
- bloem
- peterselie, flinke hand
- 1 grote ui
- 2 paprika's
- 1 eetlepel boter
- 1 scheutje olie
- 3-4 teen knoflook
- 1 theelepel piment
- 1 theelepel oregano
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1/2 fles rode wijn
- 1 blik tomaten, of 6-7 verse tomaten
Bereiden
Wentel vlees in bloem.
Fruit ui en paprika in boter/olie. Vooeg eerst knoflook, dan vlees toe.
10 minuten roeren
Dan piment, oregano toevoegen en na 1 minuut ook de tomatenpuree, wijn + tomaten.
Aan de kook brngen, laurier en peterselie toevoegen en 45 min. laten prutteln. af en toe roeren.
Serveer met brood en wijn.