Bleekselderij Venkelsoep

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 07-06-2015 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook , uit geperst
  • 200 gram prei, in dunne ringen gesneden
  • 1 liter kippenbouillon (van een tablet)
  • 1 venkel, in stukjes gesneden
  • 4 stengels bleekselderij, in kleine boogjes gesneden
  • 1 kleine aardappel in kleine blokjes gesneden
  • Voor garnering:
  • 4 eetlepels peterselie, fijn gehakt
  • 4 eetlepels gerookte kipfilet, in hele dunne reepjes
  • nootmuskaat, vers geraspt
  • peper en zout

Bereiden

Doe de olijfolie in een grote (soep) pan en bak de groenten hier even in aan. Doe de kippenbouillon erbij en laat de soep onder af en toe roeren 25 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer, proef en breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in 6 voorverwarmde borden en garneer met de vers geraspte nootmuskaat, peterselie en gerookte kipfilet.

Bronvermelding