Menu
Frisse zalmtartaar met avocadomousse appel en japanse dressing
Ingrediënten
- 3-400 gram zalm gerookt
- 1 avocado
- 1 groene frisse appel
Bereiden
voorgerechtvisoverige keukens
ingrediënten
400 g zalmmoot, spartelvers en zonder huid
2 eetlepels grof zeezout
3 lente-uitjes
1 kleine komkommer
1 groene appel (granny smith)
1 rijpe avocado
sap van 1 citroen
100 ml slagroom
3 eetlepels olijfolie
½ bakje shisokiemen
4 takjes kervel
1 takje dragon
voor de dressing
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sojasaus
bereiden
Bestrooi de zalm met grof zeezout en laat het zout op een koele plaats 15 minuten intrekken. Spoel de zalm daarna snel af en dep hem droog. Snijd de zalm in blokjes, dek deze af met huishoudfolie en zet ze in de koelkast.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes (houd wat ringetjes achter ter garnering). Schil de komkommer en de appel en snijd beide in blokjes (houd een kwart appel achter en snijd die in dunne reepjes).
Pureer het vruchtvlees van de avocado met het citroensap. Klop de slagroom met een mespuntje zout lobbig en schep de room voorzichtig door de avocadopuree.
Meng de blokjes appel, de lente-uiringetjes en de blokjes komkommer met de blokjes zalm en giet de olijfolie erover.
Verdeel het mengsel over vier borden en schep er met behulp van twee dessertlepels quenelles van avocadoroom op. Garneer de gerechtjes met een paar shisokiemen, kervel- en dragonblaadjes, lente-uiringetjes en reepjes appel. Zet de borden voor het serveren 30 minuten koel weg.
Verdeel kort voor het opdienen de dressing van olijfolie en sojasaus over de borden.
Materialen
een steker of vorm om tartaar in te maken