Bruine bonensoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 g gehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 el peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • snufje nootmuskaat
  • 1 prei
  • 500 g gekookte bruine bonen
  • 40 g boter
  • 2 el bloem
  • 3/4 l vleesbouillon
  • 1 l gezeefde tomaten

Bereiden

Meng het gehakt met het ei, paneermeel, peterselie en knoflook. Maak hiervan kleine balletjes. Snij de prei in ringen. Spoel de prei en bonen af. Smelt de boter en fruit hierin de prei. Roer de bloem door de preiringen. Voeg geleidelijk de bouillon toe. Giet de gezeefde tomaten erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de balletje gehakt en laat ze in 8 min gaar koken. Roer de bruine bonen erdoor.

Bronvermelding