Abrikozensloffen

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 15-03-2015 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 3 eidooiers
  • 75 gr suiker
  • zout
  • 2 el bloem
  • 1 blik abrikozen op siroop
  • 1 rol tante fanny bladerdeeg koelvers
  • 1 ei
  • 50 gr grove rietsuiker

Bereiden

- Splijt het vanillestokje en schraap er hert merg eruit. Verwarm de melk met de vanille en laat het ca 5 minuten trekken. Klop de eidooiers los met de suiker en een snufje zout. Roer vervolgens de bloem erdoorheen. - Giet de hete melk al roerend bij het dooiermengsel. Giet het geheel door een zeef terug in de pan en breng al roerend rustig aan de kook. Neem de creme van het vuur en giet hem in een kom. Laat afgedekt met folie afkoelen. - Verwarm de oven voor op 225 graden. Laat de abrikozen uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 4 rechte hoeken van 10x15 cm. - Schep op iedere rechthoek ca 2 eetlepels van de creme in een diagonale lijn. Leg 2 abrikozen op de creme. Vouw de 2 hoeken van het deeg waar de creme niet zit naar elkaar toe en druk voorzichtig op elkaar. - Kluts het ei en bestrijk er het bladerdeeg ermee. Bestrooi het bladerdeeg ruim met de rietsuiker. Bak de abrikozensloffen in 25-30 minuten goudbruin en krokant in de oven

Materialen

bakpapier zeef kom vershoudfolie

Bronvermelding