Kip, zoete aardappel, linzen en kokos curry

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 24-03-2015 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 el pittige curry pasta
  • 2 grote kipfilets in blokjes
  • 2 zoete aardappels (hapklare blokjes)
  • 4 el rode linzen
  • 300 ml kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 175 gr doperwten
  • 1 teentje knoflook

Bereiden

Verhit de olie in de pan, roer de curry pasta erdoor en bak voor een minuutje. Voeg toe: kip, aardappelen en linzen en roer zodat alles goed bedekt is met de pasta en de olie. Giet de bouillon en kokosmelk erdoor, breng aan de kook en laat sudderen voor 20 minuutjes. Voeg dan de erwtjes toe, breng terug aan de kook en laat nogmaals sudderen voor een minuutje of 5. Evt. nog bijkruiden met p&z en een teentje knoflook mag best. Heerlijk met pandanrijst en een frisse komkommersalade.

Bronvermelding