'(EIEREN) ei muffins met champignons, ui en rode paprika'

Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 30-11-2017 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie bereiding

Bereiden

4 biologische eieren (1 ei per muffin) 2 champignons 1 sjalotje 2 reepjes paprika Scheutje rijstmelk Peper Zout Evt. chilivlokken als je van pittig houdt Hoe maak je deze muffins? 1.Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de papierenmuffin vormpjes in je muffinblik of vet je muffinblik goed in met boter. 2.Snijd de groenten heel fijn. 3.Breek de eieren in een kom. Voeg hier een scheut rijstmelk aan toe. Kluts het daarna goed met een garde. Voeg hier naar smaak kruiden toe. Ik koos voor peper, zout en wat chilivlokken. Roer de kruiden goed door het eimengsel heen. 4.Verdeel de fijn gesneden groenten over de muffinvormpjes. 5.Giet daarna heel voorzichtig het eimengsel over de groenten heen. De muffinbakjes mogen gevuld worden tot de rond. 6.Nu is het tijd om de muffins in de voorverwarmde oven te zetten voor 25 minuten. 7.Als de 25 minuten voorbij zijn laat je de muffins rusten in de oven met de deur op een kier. Doe je dit niet dan storten ze in maar de smaak is dan nog steeds erg lekker.

Materialen

een muffinblik, papieren muffinvormpjes of roomboter om je muffinblik in te vetten.

Bronvermelding