Carrotcakemuffins

Gebak, Hapje, 12 personen, Anders.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 31-03-2015 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 el Zonnebloemolie
  • 125 g Volkorenmeel
  • 60 g Donkere bastardsuiker
  • 1,5 tl Bakpoeder
  • 1 tl Baking soda
  • 1 tl Kaneelpoeder
  • 25 g Havermoutvlokken
  • 2 Eieren (losgeklopt)
  • 150 g Appelmoes
  • 125 ml Walnootolie
  • 2 Wortels (geschild en geraspt)
  • 65 g Gedroogde pruimen (fijngehakt)

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 12 holtes van de muffinvorm in met de zonnebloemolie. Zeef het volkorenmeel, de donkere bastardsuiker, het bakpoeder, de baking soda en het kaneelpoeder boven een kom. Roer de havermoutvlokken door het volkorenmeelmengsel. 2. Meng in een andere kom de eieren met de appelmoes en de walnootolie. Maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel n giet een beetje van het eimengsel in het kuiltje. Meng portiegewijs het meelmengsel met het eimengsel tot een glad beslag. 3. Spatel de wortel en de gedroogde pruimen door het beslag. Voeg, als het beslag te droog is, eventueel 1 of 2 tl heet water toe. 4. Verdeel het beslag over de holtes van de muffin vorm. Bak de muffins 15-20 minuten in de oven. De muffins zijn gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de muffins ca. 10 minuten afkoelen in de vorm en daarna op een taartrooster.

Materialen

Muffinvorm met 12 holtes

Bronvermelding