Menu
Groenecurry
Ingrediënten
- 300 g basmatirijst
- 1 el olijfolie
- 500 g kipfilet (in blokjes)
- 2 el groenecurrypasta
- 65 ml kokosmelk
- 2 courgettes (grof gehakt)
- 1 rode paprika (zaadlijst verwijderd, in reepjes)
- 150 g spinazie
- 150 g chinese kool
- korianderblaadjes
Bereiden
1. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verwarm de olijfolie in een wok op hoog vuur. Bak de kipfilet ca. 5 minuten tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de groenecurrypasta toe en bak ca. 1 minuut.
3. Voeg de kokosmelk en 250 ml water toe aan de kip. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Voeg de courgette toe. Laat 5-7 minuten zachtjes koken tot de saus is indikt.
4. Roer de rode paprika, de spinazie en de Chinese kool door het kipmensel. Laat 3-4 minuten pruttelen. Serveer de curry met de basmatirijst en bestrooi met de korianderblaadjes.