Groenecurry

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 31-03-2015 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • 1 el olijfolie
  • 500 g kipfilet (in blokjes)
  • 2 el groenecurrypasta
  • 65 ml kokosmelk
  • 2 courgettes (grof gehakt)
  • 1 rode paprika (zaadlijst verwijderd, in reepjes)
  • 150 g spinazie
  • 150 g chinese kool
  • korianderblaadjes

Bereiden

1. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Verwarm de olijfolie in een wok op hoog vuur. Bak de kipfilet ca. 5 minuten tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de groenecurrypasta toe en bak ca. 1 minuut. 3. Voeg de kokosmelk en 250 ml water toe aan de kip. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Voeg de courgette toe. Laat 5-7 minuten zachtjes koken tot de saus is indikt. 4. Roer de rode paprika, de spinazie en de Chinese kool door het kipmensel. Laat 3-4 minuten pruttelen. Serveer de curry met de basmatirijst en bestrooi met de korianderblaadjes.

Bronvermelding