Menu
Geroerbakte boerenkool met champignons
Ingrediënten
- 2-3 tl wokolie
- 1 cm gemberwortel (vers, geschild en fijngesneden)
- 1 rode peper (zaadlijst verwijderd, fijngesneden)
- 170 g kastanjechampignons (gehalveerd)
- 225 g boerenkool (fijngesneden)
- 150 g doperwten
- 30 g cashewnoten
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder
- 1 el sojasaus
Bereiden
1. Verwarm de wokolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de verse gemberwortel, de rode peper en de kastanjechampignons toe. Bak al roerend 2-3 minuten. Voeg de boerenkool en de doperwten toe. Laat 2-3 minuten doorbakken.
2. Voeg de cashewnoten toe en laat ca. 2 minuten meebakken. Voeg het Chinese vijfkruidenpoeder en de sojasaus toe. Schep om, laat nog ca. 1 minuut doorbakken en serveer.