Geroerbakte boerenkool met champignons

Roerbakken, Hoofdgerecht, 2 personen, Anders.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 31-03-2015 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2-3 tl wokolie
  • 1 cm gemberwortel (vers, geschild en fijngesneden)
  • 1 rode peper (zaadlijst verwijderd, fijngesneden)
  • 170 g kastanjechampignons (gehalveerd)
  • 225 g boerenkool (fijngesneden)
  • 150 g doperwten
  • 30 g cashewnoten
  • 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder
  • 1 el sojasaus

Bereiden

1. Verwarm de wokolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de verse gemberwortel, de rode peper en de kastanjechampignons toe. Bak al roerend 2-3 minuten. Voeg de boerenkool en de doperwten toe. Laat 2-3 minuten doorbakken. 2. Voeg de cashewnoten toe en laat ca. 2 minuten meebakken. Voeg het Chinese vijfkruidenpoeder en de sojasaus toe. Schep om, laat nog ca. 1 minuut doorbakken en serveer.

Bronvermelding