Prei-courgettequiche

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 31-03-2015 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 150 g bladerdeeg
  • 1 prei (schoongemaakt, fijngesneden)
  • 2 courgettes (fijngesneden)
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 150 g ricotta
  • 4 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 50 g feta (verkruimeld)
  • 150 g gemengde sla
  • 2 el balsamico

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk de quichevorm met 1/2 el olijfolie. Druk het bladerdeeg in de quichevorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bladerdeegbodem ca. 20 minuten blind in de oven. 2. Verwarm de overige olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg de prei en de courgette toe en laat afgedekt ca. 15 minuten stoven. Voeg eventueel af en toe 1-2 el water toe. Voeg de knoflook toe en bak nog ca. 1 minuut mee. Giet het preimengsel af en roer de ricotta erdoorheen. Verdeel het preimengsel over de bladerdeegbodem. 3. Klop de eieren met de halfvolle melk los. Breng het op smaak met zout en peper. Giet het eimengsel over de quiche en bestrooi met de feta. Bak de quiche nog ca. 30 minuten in de oven tot het ei gestold is. Besprenkel de gemengde sla met de balsamico. Haal de quiche uit de oven en laat ca. 5 minuten afkoelen. Snijd de quiche in 4 stukken en serveer met de gemengde sla.

Materialen

Quichevorm (ca. 22 diameter)

Bronvermelding