Rodekoolsalade

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 24-08-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kleine rode kool
  • 2 sinaasappels
  • 1 friszoete appel
  • 1 rode ui
  • 50 gr blenke hazelnoten
  • 4 el walnotenolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • zout en peper
  • 1 tl bruine suiker

Bereiden

Breng een grote pan water met zout aan de kook. Snijd de kool in vieren en haal de buitenste bladeren eraf. Snijd de stronk eruit. Snijd de kool in flinterdunne reepjes en blancheer ca. 5 min. in het kokende water. Stort de kool in een vergiet en spoel hem koud af tot de kool helemaal afgekoeld is. Schrob 1 van de sinaasappels goed schoon en rasp de schil, zonder het wit mee te raspen. Houd de rap apart voor later. Snijd nu de schil van beide sinaasappels helemaal rondom weg en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het vocht wat hierbij wegloopt op en houd dit apart. Was en snijd de appel in plakjes. Schil en snijd de ui in dunne plakjes. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot de lichtbruin zijn en hak ze grof. Doe het opgevangen sinaasappelsap, de geraspte schil, notenolie, azijn, zout en peper en suiker dooreen en roer tot een homogene massa. Doe de kool, ui en het fruit door elkaar in een schaal, giet de dressing erover. Strooi de hazelnoten erover.

Bronvermelding