Aardbeientiramisu met witte chocolade

Hartige Taarten, Nagerecht, 8 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 06-04-2015 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 ml espresso
  • 4 el amaretto o.i.d.
  • 500 gr. mascarpone
  • 250 ml. slagroom
  • 75 gr. suiker
  • 1 zakjes vanillesuiker
  • 175 gr. lange vingers
  • 250 gr. aardbeien in stukjes
  • 100 gr. witte chocolade, fijn gehakt
  • poedersuiker of te bestrooien

Bereiden

Meng de espresso met de amaretto. Doop de helft van de koekjes een voor een in het koffiemengsel en bedek er de bodem van de schaal mee. Klop met de mixer de mascarpone met de slagroom, suiker en vanillesuiker tot een dikke crème. Schep de helft in de schaal op de koekjes. Verdeel er de aardbeien en helft van de chocolade over. Doop de rest van de koekjes in de koffie en leg op de aardbeien. Schep er de rest van de mascarponecrème op. Bestrooi met de rest van de witte chocolade. Serveer de tiramisu meteen of bewaar afgedekt in de koelkast (kan 1 dag van tevoren worden gemaakt). Bestrooi de tiramisu vlak voor het serveren met poedersuiker. Tip Een alcoholvrije tiramisu maken? Vervang de amaretto door hazelnoot- of amandelsiroop.

Bronvermelding