Geitenkaasje, gegratineerd

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 54 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 plakken geitenkaas (Bettine met honing)
  • 4 sneetjes getoast brood
  • 1 zak veldsla met jullienne van rode bietjes (AH)
  • 1 eetlepel frambozen azijn
  • 8 eetlepels mooie olijfolie
  • 3 eetlepels vloeibare acaciahoning
  • herbes de Provence naar smaak
  • 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten

Bereiden

Om de Bettine onbeschadigd uit de verpakking te halen moet de kaas goed koel zijn, maar laat de ca 1½ cm dikke plakken even een uurtje voor gebruik, zonder verpakking, op huiskamer temperatuur komen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan tot ze mooi lichtbruin zijn en bewaar ze tot later. Sorteer de veldsla (ik haal de worteldelen er altijd af) en doe het samen met de julliene van rode bietjes in een slakom om te kunnen mengen met de dressing. Rooster tussendoor 4 sneetjes brood in de broodrooster en snij met een stevig glas zo groot mogelijke rondjes uit de sneetjes. Als het goed is heeft dat zo'n beetje dezelfde maat als de Bettine. Breng de grill op temperatuur, leg ondertussen de Bettine op de rondjes brood en grill de geitenkaas tot je ziet dat hij begint te kleuren en smelten. Ondertussen meng je de azijn, de olijfolie, de honing en de herbes de Provence in een soepkom tot een dressing (even proeven of het naar smaak is). Verdeel de dressing over de veldsla, maar hou vier eetlepels dressing achter de hand voor later. Verdeel nu de sla over de 4 borden. Leg op de sla het rondje brood met de gegrilde Bettine en verdeel over de warme geitenkaas de laatste lepel dressing. Verdeel de pijnboompitten over de sla en dien alles zo snel mogelijk (warm) op.

Materialen

Stevig glas, Broodrooster, Grill, Slakom, Soepkom, Koekepan

Bronvermelding