Menu
'Zondagse' lamsstoofpot
Ingrediënten
- 500 gr lamsvlees
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 4 stelen bleekselderij
- 1 winterwortel
- 250 gr (kastanje) champignons
- 2 laurierblaadjes
- 5 aardappels
- 1 glas rode wijn
- 1 theelepel worchesterchiresauce
- 2 runderbouillonblokjes
Bereiden
Snij het vlees in kleine blokjes, wentel de blokjes door meel, en bestrooi ze met zout en peper, zet een braadpan op met een laagje olijfolie.
Als de olie goed heet is bak je het vlees erin een minuut of 4 en haal je het er weer uit.
Doe dan de ui en de knoflook erin en bak ze tot ze niet meer wit zijn, doe de wortel en de bleekselderie erbij en roer ze veel om tijdens het bakken.
Na 5 minuten bakken blus je het af met 25 cl. rode wijn, en doe je het vlees er weer in, als het weer kookt zet je het vuur heel laag, doe de champignons erin en de aardappelen erbij, vul met water bij tot alles onder staat. twee bouillonblokjes erin brokkelen. Laurierblaadjes, worchesterchiresauce (een eetlepel) en dan laat je het minstens een uur (maar beter nog 2 uur) stoven, op een zacht vuurtje met de deksel erop.
Klaar!