Abrikozenmousse met rozemarijn & honing

Anders, Nagerecht, 6 personen, Fusion.
Wachten: 120 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 26-04-2015 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gr abrikozen Vers of blik
  • 3 el honing
  • sap van 2 citroenen
  • 2 tl fijngehakte rozemarijn
  • 15 gr poedergelatine
  • 4 eieren, gesplitst
  • snufje zout
  • plakken abrikoos als garnering

Bereiden

- Halveer de abrikozen verwijder de pit (bij verse) en snijd de vruchten in kleine stukjes. Doe ze met de honing, het citroensap en de rozemarijn in een pan. Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook tot de honing is gesmolten. Laat het mengsel nog 20 minuten zachtjes koken. - Strooi de gelatinepoeder over het warme abrikozenmengsel en roer 2 minuten tot de gelatine volledig is opgelost. - Breng een middel grote pan water aan de kook, doe de eidooiers in een hitte bestendige kom en zet die op de pan. Roer de abrikozenmengsel door de eidooiers en verhit alles 5 minuten, tot het mengsel indikt. Haal de kom van de pan en laat het mengsel afkoelen. - Klop de eiwitten met het zout tot zachte pieken in een schoon, droog en een vetvrije kom. Spatel de eiwitten door het abrikozenmengsel. Schep alles in grote glazen en zet deze minstens 2 uur in de koelkast. - Versier de glazen met plakjes abrikoos

Materialen

glazen vershoudfolie

Bronvermelding