Menu
Helmi Duiveltjesvlees
Ingrediënten
- 1 blik perzikken op sap
- 1 kg kipfilet of varkenspoulet
- 2 st uien
- 3 EL azijn
- 3 EL Ketjap
- 3 EL Curry Hela
- 1 mespunt knoflook
- 1 mespunt sambal
- 1 mespunt samba brandal of manis (of van een soort meer)
- 1 zakje boemboem sateh saus
- 500 gr rijst
Bereiden
Kippenborstfilet of varkenspoulet (nemen wat je normaal gebruikt voor 4 personen)
Zet dit in de marinade 24 uur: de marinade bestaat uit
2 gesnipperde uien - 3 eetlepels azijn - 3 eetlepels ketjap - 3 eetlepels curry ketchup (Hela)
1 mespunt knoflook ¿ 1 mespunt sambal (houdt je van pittig neem je gewoon meer) ¿ 1mespunt sambal brandal - 1 mespunt sambal manis ( ik neem alleen sambal brandal en dan gewoon meer) ¿ boemboe sesaté (zakje)
Deze kruiden gewoon naar smaak wat je lekker vindt.
Na 24 uur het vlees uit laten lekken en aanbraden, de marinade erbij doen en ongeveer 1 uur laten sudderen. Afmaken met pindakaas, zelf kijken hoe dik je de saus wil hebben. Vindt je hem te dik doe er dan wat melk bij maar dan niet aan de kook laten gaan.
Serveren met rijst ¿ perziken of abrikozen.