Menu
Makreel uit de oven met rettich en wortellinten
Ingrediënten
- 1 kl. rettich
- 2 kl penen
- 2 el korianderzaad
- peper en zout
- 8 makreelfilets
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el sinaasappelrasp
- 2 gesnip. sjalotten
- 3 el gehakte peterselie
- 1 teen knoflook
- 4 el balsamicoazijn
- 4 el olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180oC. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van 1 rettich en 2 penen. Blancheer ze in ruim water met zout 2 min. spoel ze koud af en laat uitlekken. Maal in de vijzel 2 el korianderzaad met peper en zout en bestrooi er 8 makreelfilets mee. Doe ze in een met 1 el sinaasappelrasp, 2 gesnipperde sjalotten, 3 el gehakte peterselie, 1 teen knoflook uit de pers, 4 el balsamicoazijn en 4 el olijfolie. Lekker met een puntje Marrokkaans of turks brood.