Makreel uit de oven met rettich en wortellinten

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 25-08-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kl. rettich
  • 2 kl penen
  • 2 el korianderzaad
  • peper en zout
  • 8 makreelfilets
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el sinaasappelrasp
  • 2 gesnip. sjalotten
  • 3 el gehakte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 4 el balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180oC. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van 1 rettich en 2 penen. Blancheer ze in ruim water met zout 2 min. spoel ze koud af en laat uitlekken. Maal in de vijzel 2 el korianderzaad met peper en zout en bestrooi er 8 makreelfilets mee. Doe ze in een met 1 el sinaasappelrasp, 2 gesnipperde sjalotten, 3 el gehakte peterselie, 1 teen knoflook uit de pers, 4 el balsamicoazijn en 4 el olijfolie. Lekker met een puntje Marrokkaans of turks brood.

Bronvermelding