Flapjacks

Gebak, Hapje, 20 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 13-12-2006 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 175 gram roomboter
  • 25 gram keukenstroop
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 250 gram havermoutvlokken
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram gemalen kokos

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter en de stroop samen in een pan. Neem de pan van het vuur en roer er de basterdsuiker, havermoutvlokken, rozijnen en de gemalen kokos door. Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de flapjacks in de oven in 15 minuten gaar. Laat de koek even afkoelen, snijd hem dan in dikke repen of kleine puntjes en neem ze uit de vorm. Errug lekker, en vol van koolhydraten, dus erg geschikt als bijvoeding voor duursportatleten.

Materialen

boterkoekvorm of rechthoekige bakvorm

Bronvermelding