Griekse tomatenrijst met feta

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 16-06-2015 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2-3 kipfilets
  • 300 gram rijst
  • 330 ml tomatenfritto
  • 500 ml bouillon
  • 2-3 paprika's
  • 2 uien
  • 1 prei
  • feta
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl peterselie
  • zout, peper,

Bereiden

Snipper het uitje en snijd de paprika, prei en de kip in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kipblokjes rondom gaar. Voeg vervolgens de ui, prei en paprika toe en bak dit 3-4 minuten mee. Voeg daarna de tomatenfrito, bouillon en de rijst toe en meng alles even goed door elkaar. Laat dit ongeveer 20 minuten pruttelen totdat het vocht is verdampt. Vergeet niet om af en toe te roeren. Voeg ook de kruiden toe. Na ongeveer 20 minuten is het vocht verdwenen en kun je opscheppen. Serveren met wat verkruimelde feta. Tip: ook lekker met gehakt in plaats van kip.

Bronvermelding