Menu
Dessert: Langevinger-bananen cake
Ingrediënten
- 2 pakken lange vingers
- 2 bananen
- 2 dl slagroom
- 1,5 glaasje rum
- 4 el suiker
- 0,5 kopje water
Bereiden
- Snijd de bananen in dunne plakjes.
- Klop de room op 1 eetlepel suiker
- Breng 3 eetlepels suiker en half kopje water aan de kook, voeg de rum toe en laat het geheel afkoelen.
- Bekleed het cakeblik met folie.
- Leg een laagje lange vingers op de bodem (om en om) en besprenkel het met het suikerwatrer.
- Lepel een dun laagje slagroom op de langevingers en vervolgens schijfjes banaan. Dit herhaal je tot de banaan en de slagroom op is.
- De laatste laag moeten weer langevingers zijn.
- Dek het cakeblik af met folie en laat het in de koelkast enkele uren opstijven.
- Stort de cake uit het cakeblik, snijd in stukken en verdeel over de borden.
* Garneer evt nog met wat banaan en chocoladehagel/vlokken
** Variatietip: gebruik ipv rum kokoslikeur of Malibu en garneer de cake met gemalen kokos
Materialen
- plastic folie (vershoudfolie) - cakeblik