Dessert: Langevinger-bananen cake

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 27-08-2006 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 pakken lange vingers
  • 2 bananen
  • 2 dl slagroom
  • 1,5 glaasje rum
  • 4 el suiker
  • 0,5 kopje water

Bereiden

- Snijd de bananen in dunne plakjes. - Klop de room op 1 eetlepel suiker - Breng 3 eetlepels suiker en half kopje water aan de kook, voeg de rum toe en laat het geheel afkoelen. - Bekleed het cakeblik met folie. - Leg een laagje lange vingers op de bodem (om en om) en besprenkel het met het suikerwatrer. - Lepel een dun laagje slagroom op de langevingers en vervolgens schijfjes banaan. Dit herhaal je tot de banaan en de slagroom op is. - De laatste laag moeten weer langevingers zijn. - Dek het cakeblik af met folie en laat het in de koelkast enkele uren opstijven. - Stort de cake uit het cakeblik, snijd in stukken en verdeel over de borden. * Garneer evt nog met wat banaan en chocoladehagel/vlokken ** Variatietip: gebruik ipv rum kokoslikeur of Malibu en garneer de cake met gemalen kokos

Materialen

- plastic folie (vershoudfolie) - cakeblik

Bronvermelding