Kabeljauw op mediterrane wijze met tomaat, ui, geroosterde paprika en olijven

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 20-10-2016 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • 2 eetlepels olie
  • 1 pot gegrilde paprika's in stukjes (pot van ca. 460 gra
  • 1 (biologische) citroen in plakjes
  • 0,5 pot taggische olijven (AH Excellent)
  • 2 flinke kabeljauwhaasjes
  • 1-2 eetlepels harissa
  • zout en peper
  • 250 gram couscous
  • 1 klontje boter

Bereiden

Oven voorverwarmen op 180 °C. Ui en knoflook pellen en snipperen. In pan olie verhitten en ui en knoflook ca. 5 minuten heel zachtjes glazig fruiten. Tomaten in blokjes snijden. Paprika's in dunne reepjes snijden. Tomaat en paprika ca. 2 minuten zachtjes met ui meebakken en dan de olijven toevoegen. Citroen wassen, kapjes eraf snijden en citroen in plakjes snijden. Ovenschaal invetten met boter. Helft van het tomatenmengsel over de bodem van de ovenschaal verdelen. Kabeljauw bestrooien met zout en peper en insmeren met de harissa (met de bolle kant van een lepel). Dan de kabeljauw op het tomaten mengsel leggen . Plakjes citroen en rest van tomaatmengsel erover verdelen. Afdekken met deksel of aluminiumfolie. Kabeljauwschotel in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en door en door heet laten worden. Serveren met couscous en groene salade.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding