Menu
'Surinaamse Bami - De lekkerste Javaanse Bami met kip'
Ingrediënten
- zie bereiding
Bereiden
500gr spaghetti
3 Surinaamse Maggi blokjes (die zijn klein en vierkant)
1 ui
2 teentjes knoflook
400 gr kippendijenfilet
4 takjes verse selderij
zonnebloemolie
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl 5 spices poeder
1 stukje verse gember van 2cm
1 volle tl tomatenpuree
6 el zoute ketjap (sojasaus)
3 el zoete ketjap
Bereiding:
Kook de spaghetti beetgaar in een ruime pan met kokend water en 2 Maggi blokjes.
In de tussentijd hak je de knoflook en ui helemaal fijn en snijd je de kippendijenfilet in stukjes. Haal de blaadjes selderij van de takjes af en hak deze grof. Giet de spaghetti af in een vergiet en schep terug in de pan. Schenk er een halve eetlepel zonnebloemolie en 1 eetlepel zoute en zoetje ketjap over en meng dit goed door de spaghetti zodat alle sliertjes goed bedekt zijn.
Pak een grote wok en verhit deze. Schenk er 1 eetlepel zonnebloemolie in en fruit daarin de ui en knoflook een minuut. Voeg 1 Maggi blokje, zwarte peper, 5 spices poeder, stukje gember en een klein scheutje water toe en bak dit geheel nog een minuut of 2. Schep daarna de stukjes kip erbij en bak op medium/hoog vuur totdat de kip aan de buitenkant een bruin laagje heeft en van binnen gaar is. Op het laatst bak je de tomatenpuree nog een minuut mee. Zet het vuur laag en schenk er 4 eetlepels zoute en 1 eetlepel zoete ketjap bij en schep vervolgens de spaghetti erdoor. Doe dit rustig met 2 lepels en zorg ervoor dat alles goed vermengd raakt. Warm even door en proef of het goed op smaak is. Zo niet, dan voeg je nog wat extra zoute en/of zoete ketjap toe. Op het laatst schep je de grofgehakte selderij erdoor.
Lekker met wat sambal en een frisse komkommersalade.