'Ovenschotel met vis en mosterdsaus' Heerlijke visschotel met wortel en mosterdsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 14-12-2019 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram wortelen
  • 2 eetl boter
  • 150 ml groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • 1 eetl mosterd
  • 3 eetl gehakt peterselie
  • 600 gram koolvisfilet (zonder vel)
  • zout, versgemalen peper

Bereiden

Heerlijke visschotel met wortel en mosterdsaus. Je kunt elke vissoort gebruiken, origineel wordt het gemaakt met koolvis maar ik heb tongfilet gebruikt. Zorg dat je neit teveel bouillon gebruikt want dan wordt het te nat. Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Smelt de boter in een pan en stoof er de worteltjes in aan. Schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Laat afgedekt 3 tot 4 minuten garen. Roer de room glad met de mosterd en 2 el peterselie. Dep de visfilets droog, kruid met peper en zout. Roer de helft van het roommengsel door de wortelen. Schep ze in een ingevette ovenschaal. Dek af met de vis en lepel er de rest van de mosterdroom over. Zet de schaal 20 tot 25 minuten in de oven. Werk af met peterselie en serveer. Serveertips Lekker met gebakken aardappeltjes

Bronvermelding