Menu
Aardbeiensalade met feta en avocado
Ingrediënten
- 5 eetlepels Frambozendressing (Kiooms)
- 250 gram Aardbeien
- 2 stuks Avocado, rijp
- 250 gram Eikenbladsla en/of veldsla
- 1 zakje Amandelsnippers, geroosterd
- 150 gram Feta
- 40 gram Munt
Bereiden
1. Was de aardbeiën. Haal de kroontjes van de aardbeien en snij ze in vieren, doe ze in een kom. Bewaar een of twee aardbeien voor de decoratie.
2. Snij de avocado's doormidden en lepel ze uit. Snij het vruchtvlees in stukken voor zover het geen crèmeachtige substantie is. Doe bij de aardbeien. Van de pitten kun je nieuwe avocado's kweken.
3. Was de sla en bedek hiermee de schaal waarin de salade zal worden opgediend.
4. Snij of knip de munt in kleine stukjes. Laat enkele blaadjes/takjes over voor de decoratie. Doe de gesneden munt bij de aardbeien in de kom.
5. Snij de feta in kleine blokjes of verkruimel het. Voeg het toe aan de kom met aardbeien.
6. Roer de ingrediënten in de kom goed door. Voeg de dressing toe om het smeuïg te maken.
7. Stort de aardbeienmassa in de schaal op de sla en strijk het glad.
8. Strooi het amandelschaafsel over de inhoud van de schaal. Decoreer met aardbeien en munt.
Materialen
In plaats van de frambozendressing uit een flesje kan deze ook gemaakt worden met rodewijnazijn met frambozensmaak en olijfolie met citroensmaak. Gebruik 3 delen olie en 1 deel azijn. In tegenstelling tot het originele recept is dit geen losse salade, maar een salade die meer een massa is. Van de munt die over is kan thee worden gemaakt.