Menu
Brood, reuzel en kaantjes
Ingrediënten
- 1 stuks Brood (zie Materialen)
- 200 gram Vetspek
- 1 beetje Peper (versgemalen)
- 1 stuk Aluminiumfolie
Bereiden
1. Snij het spekvet in plakjes
2. Doe de blokjes spekvet in een pan en verhit langzaam. Het is de bedoeling dat het spekvet smelt. Dit kan lang duren.
3. Giet het vet in een schaaltje (zie Materialen) en roer er wat vers gemalen peper door. Zet het in de koelkast en laat stollenDit is de reuzel.
Wat er van het spekvet is overgebleven, zijn de kaantjes. Laat deze afkoelen. Daarna kunnen ze 'uit het vuistje' gegeten worden.
Als de reuzel goed gestold is:
Maak het brood warm. Breek het in stukken en serveer ze als hapjes met de reuzel.
Serveer de kaantjes er los bij.
Materialen
- Een heel goed mes om het spekvet te kunnen snijden - Een goede pan met dikke bodem Om het spekvet op te vangen, kun je een bakje vouwen van aluminiumfolie. Dan is later het gestolde spekvet makkelijker te gebruiken. Het brood kun je zelf bakken, of gebruik een afbakbrood. Het is het lekkerst als het brood nog warm is en de reuzel erop kan smelten. Neem bij voorkeur een donker brood, bijvoorbeeld meergranen Boulogne stokbrood. De kaantjes kun je bijvoorbeeld ook aan een salade toevoegen.