Courgettensoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 27-08-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram courgetten
  • 2 stuks eidooiers
  • 1 stuks ui
  • 1 el boter
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 2 draadjes saffraan
  • 1 theelepel basilicum
  • 1/2 dl droge witte wijn
  • 50 gram garnalen
  • 125 ml creme fraiche
  • zout & peper

Bereiden

Snijd van courgette een plak van 1/2 cm en snijd die in kleine blokjes. De rest van de courgette in stukken snijden. De ui snipperen en in boter smoren. Daarna bouillontablet, saffraan, basilicum en 1/2 liter water toevoegen. Dit alles 20 minuten zachtjes laten koken. Dan zeven boven een maatbeker, wijn toevoegen, en aanvullen met water tot je 7,5 dl hebt. Eidooier losroeren met de creme fraiche en bij de soep doen. Courgettestukjes en garnalen toevoegen en 1 minuut zachtjes verwarmen, niet laten koken.

Bronvermelding