Naanbrood (kan ook glutenvrij)

Brood/sandwiches, Bijgerecht, 4 personen, Indiaas.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 19-04-2018 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 ml volle yoghurt
  • 3 gr zout
  • 30 gr sesamzaad
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • 4 el olijfolie

Bereiden

Rooster in een koekenpan de sesamzaadjes met de specerijen en kruiden. Laat het mengsel afkoelen in een vijzel en maal het fijn. Voeg de olijfolie toe. Meng in een kom de yoghurt en het zelfrijzend bakmeel met het zout. Kneed het goed door elkaar. Verdeel het in 4 bolletjes en rol deze uit tot lapjes van ongeveer een halve centimeter dik. Verwarm de grillpan en doe er wat kale olie op. Leg de broodjes op het rooster. Bestrijk de bovenkanten van de broodjes met het olie/specerijenmengsel. Wacht tot het brood goed opbolt en keer na ongeveer twee minuten het broodje om. Bak deze kant ook 1 a 2 minuten.

Materialen

grillpan koekenpan

Bronvermelding