Menu
Superlekkere Moussaka
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 500 gram rundergehakt
- 2 uien
- 800 gram aardappels
- 1/2 tl tijm
- 3 el peterselie
- 1/4 tl kaneel
- 400 gram uitgelekte tomaten( blik)
- 1 el tomatenpuree
- 2 el olijfolie
- 2 eierdooiers
- 350 gram yoghurt
- 50 gram pittige kaas
Bereiden
Aubergine in stukken snijden en 2 minuten koken. Afgieten. Droogdeppen. Aardappels in dikke plakken snijden en 5 min. koken. Gehakt rullen in wat olie met de peterselie, gesnipperde uien, tijm en kaneel. Tomaten en de aubergine toevoegen. Gehaktmengsel in ingevette ovenschaal doen. afdekken met aardappelplakken.
dooiers losroeren met yoghurt en de geraspte kaas. Over de aardappels schenken en in 1 uur bakken in oven op 190 graden.
Materialen
ovenschaal