Bleekselderij met blauwe kaassaus

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 28-08-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • zout
  • 30 gr boter
  • 3 el bloem
  • 2,5 dl melk
  • 100 gr blauwe kaas
  • 25 gr geraspte Parmezaan

Bereiden

Snijd het groen van de bleekselderij en trek de harde draden van de stengels. Snijd ze daarna in stukken van 3 cm. Kook de groente 5 min. Giet af en laat goed uitlekken. Doe daarna in goed ingevette ovenschaal. Maak de saus: smelt de boter, voeg de bloem toe, laat even pruttelen. Doe de helft van de melk erbij. Breng goed roerend aan de kook en voeg de rest van de melk toe, in gedeelten. Verkruimel de kaas en laat in de saus smelten. Schenk over de groente en bestrooi met parmezaanse kaas. Laat in 20 min gaar en goudbruin worden in een hete oven (200 grC).

Bronvermelding